"В Іспанії майже п'ять мільйонів безробітних"

5 грудня 2012

НЕМАЄ РОБОТИ. Безробіття в Іспанії б’є нові рекорди. Кількість офіційно зареєстрованих осіб, які шукають роботу, наразі 4,91 млн. Такі невтішні дані оголосило міністерство праці.

У листопаді в четвертій економіці єврозони роботу втратили понад 74 тисяч людей. Рівень безробіття перевищив історичну межу в 25%.

Водночас серед молоді непрацевлаштованими залишаються 52%. Чимало іспанців, як-от Луїс Фернандес, який щойно втратив роботу, вдаються до радикальних заходів.

Луїс Фернандес, щойно став безробітним:

«Якщо я не зможу знайти жодної роботи, я просто залишу Іспанію. Це найшвидший спосіб розв’язання проблеми – шукати щастя за межами країни, а не тут».

Натомість міністр праці вказує на позитивні зрушення. Адже Іспанія отримала кризовий пакет (39,5 млрд євро) для своїх банків, а рецесія демонструє ознаки ослаблення.

Фатіма Баньєс, міністр праці Іспанії:

«Звичайно, це погані показники. Безробіття далі зростає. Але ми працюємо, аби змінити цю тенденцію та наше становище загалом, щоб подолати безробіття та стримати кризу».

Вражена кризою, Іспанія провадить курс на скорочення дефіциту бюджету шляхом зменшення зарплат та підвищення податків. Однак заходи заощадження стримують економічне зростання та викликають численні акції протесту.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua