"В Іспанії скасували майже 1000 авіарейсів"

18 лютого 2013

СТРАЙК. Сімдесят тисяч пасажирів постраждають внаслідок 5-денного страйку, що його понеділкової ночі розпочала іспанська авіакомпанія Iberia. Компанія скасувала 415 рейсів, але загалом вчасно не будуть здійснені близько тисячі рейсів: затримки виникатимуть через недостатню кількість працівників у іспанських аеропортах.

«Я мав летіти з Iberia, а потім робити пересадку. Але перший рейс скасували, мене перенаправили на інший літак. Тепер пересадка буде в іншому місці. Не знаю, коли дістануся, куди треба», – каже розгублений пасажир у Мадриді.

Страйкують пілоти, стюарди, вантажники багажу. Вони намагаються недопустити скорочення майже 4 тисяч працівників Iberia, яке збирається здійснити керівництво компанії у зв’язку з її збитковістю.

«Працівники не мають іншого виходу, як йти на радикальні заходи, щоб зберегти свою роботу. Те, що вони пропонують призведе до звільнення 20% працівників компанії», – пояснює член профспілки.

4-денні страйки заплановані також на 4 та 18 березня. Збитки від них для Iberia становитимуть від 50 до 100 мільйонів євро.

 Copyright © 2013 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua