"В Іспанії створили автомобіль, який здатний подолати 2000 кілометрів на одному літрі бензину"

10 травня 2012

ГІПЕРЕКОНОМНЕ АВТО. Автомобіль, який здатний подолати до 2000 км на одному літрі палива, створили студенти Університету Мігеля Ернандеса міста Елче (на сході Іспанії). Автомобіль створили в рамках конкурсу, організованого транснаціональною корпорацією «Ройял Датч-Шелл». Новинка буде представлена на щорічному екологічному марафоні, який пройде в Роттердамі (Нідерланди) з 17 по 19 травня.

Економне авто. Фото с сайту www.nanduti.com 

Прототип автомобіля, що отримав назву «Датіл-12», має 3,2 метра в довжину, 0,6 метра в ширину і 0,5 метра у висоту. Його вага, згідно з умовами конкурсу, становить 38 кг. Кращим буде визнано той винахід, який зможе подолати якомога більше кілометрів на одному літрі бензину при швидкості не менше 25 км / год.

«Молоді конструктори поставили перед собою завдання не тільки побити торішній рекорд в 1455 км, але і встановити новий - в 2000 км», - зазначив координатор групи винахідників Мігель Анхель Олива.

У порівнянні з моделлю, яка була представлена минулого року на цьому ж конкурсі, у нової машини оптимізовано все, що тільки можна, поліпшено двигун та передавальні механізми, в ньому – сучасна аеродинаміка.

У конкурсі «Шелл» братимуть участь понад 250 організацій та установ з усього світу.

© ИТАР-ТАСС.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua