"В Ізраїлі замість дострокових виборів – уряд національної єдності"

10 травня 2012

ОПОЗИЦІЯ ОБ’ЄДНАЛАСЯ З ВЛАДОЮ. Дострокових виборів в Ізраїлі не буде. За кілька годин до голосування в парламенті щодо його розпуску прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху оголосив про створення уряду національної єдності. Керівна «Лікуд» об’єднується з опозиційною партією «Кадімо», що має більшість у Кнессеті. Дочасні вибори у вересні премєр ініціював через конфлікт з партнерами по коаліції. Тепер парламент працюватиме до закінчення терміну в 2013.

«Це несподіванка. Політики мають бути прикладом для народу, натомість вони демонструють продажність, аби тільки залишитися в уряді. Але якщо Нетаньяху вдалося переконати опозицію, що ж, мої вітання», – каже мешканець Єрусалима.

Уряд національної єдності буде створено в Ізраїлі вперше за останні чверть століття. Політологи вбачають у цьому політичний сигнал.

«Уряд національної єдності зможе успішніше давати раду викликам, як всередині Ізраїлю, так і в регіоні, особливо за наявності такого сусіда, як Іран. Це потужний сигнал Тегерану, а також Європі та США, про те, що Ізраїль об’єднався і здатний в разі виникнення потреби дати відсіч загрозі», – вважає політолог Геральд Штейнберг.

Опозиційна «Кадімо» погодилася увійти в уряд в обмін на крісло віце-прем’єра для свого лідера Шауля Мофаза, а також підтримку суперечливого законопроекту про відтермінування служби в армії для ультраортодоксальної молоді. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua