"В ООН — новий посол"

11 грудня 2015

Президент України Петро Порошенко визначився з кандидатурою на стратегічну дипломатичну посаду. Новим представником України при Організації Об’єднаних Націй став Володимир Єльченко, який досі обіймав посаду посла в Росії. У Нью-Йорку він замінить Юрія Сергеєва, який близько восьми років представляв Україну в ООН. Коментуючи це важливе дипломатичне призначення, міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав: «Буду радий бачити Володимира Єльченка на чолі представництва України при ООН і разом працювати в інтересах держави».

Призначення професійного дипломата на посаду нашого представника в ООН важливе ще й тому, що з наступного року Україна перебирає на себе повноваження непостійного члена Ради Безпеки ООН. Говорячи про завдання, Павло Клімкін підкреслив, що робота у складі Ради Безпеки — це нова вершина для української дипломатії. «Добре, що Україні пощастило мати когорту професіоналів, які добре розуміють ООН і вміють ефективно спрямовувати її роботу в інтересах нашої держави», — цитує слова міністра прес-служба МЗС.

На його переконання, одним з таких професіоналів і є Володимир Єльченко, який вже вдруге обійматиме посаду представника України при ООН. Він працював у Нью-Йорку з 1997 по 2001 рік, тоді Україну також було обрано до складу непостійних членів Радбезу. «Це людина, яка знає ООН як свої п’ять пальців, має там високий авторитет, володіє унікальним досвідом представлення України в Радбезі під час нашого членства в цьому органі у 2000—2001 роках», — так оцінив рівень професійної підготовки Володимира Єльченка керівник МЗС.

На думку Павла Клімкіна, досвід Володимира Єльченка, набутий під час роботи в Москві, буде важливим та корисним. «Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії, й ці знання будуть безцінними на майданчику ООН, де йому доведеться обстоювати інтереси України, сидячи за одним столом із представником держави-агресора», — наголосив міністр.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua