"В осінньо-зимовий період очікуємо на спалахи кору і грипу"

21 серпня 2012

ЕПІДЕМІЇ. В Україні очікується спалаху кору, заявив головний дитячий імунолог Києва, доцент кафедри інфекційних хвороб дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Федір Лапій.

«Вже зараз очікується спалах епідемії кору протягом осені – зими 2012-2013 років. Для кору характерна циклічність, тому ми вже спостерігаємо першу хвилю, яка в основному прокотилась Західною Україною», – зауважив імунолог.

За його словами, починаючи з січня цього року в Україні офіційно зареєстровано 12 тисяч випадків захворюваності на кір, що значно більше у порівняні з показниками минулого року, й ці показники повільно зростають.

Федір Лапій додав, що, як завжди, в осінньо-зимовий період очікується збільшення кількості випадків захворювання на грип, пік якого припаде на січень-лютий 2013 року.

Посилаючись на останні дані Міністерства охорони здоров’я, Ф. Лапій повідомив, що вакцини проти штамів грипу, який розповсюджуватимуться восени і взимку, найближчим часом з’являться у медичних закладах міста. 

Ера fm 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua