"В Україні 85% імпорту розмитнюється за вартістю зазначеною в контракті імпортером "

28 березня 2012

ЦІНОУТВОРЕННЯ. Після того, як митниця отримала наказ збільшити надходження до бюджету заради соціальних ініціатив президента, підприємці почали скаржитись, що на кордоні митну вартість товарів безпідставно підняли на 30-100%, передає ТСН з посиланням на Економічну правду.

За словами імпортерів найбільше це помітно по продуктах харчування та будівельних матеріалах.

Тепер товар, який минулого тижня оптовим імпортером розмитнювався за однією ціною, зараз на вимогу митників може бути розмитнений тільки за подвійною митної вартості.

Експерти вже підрахували, що такі дії митниці призведуть до подорожчання вартості товарів для кінцевого споживача орієнтовно на 8-25%.

Зі свого боку на кордоні дані підприємців спростовують і запевняють, що 85% товарів оформляється за вартістю, зазначеною в контракті імпортером.

«Обсяг імпортних товарів, оформлених за ціною контракту протягом усіх трьох місяців поточного року залишається практично незмінним – на рівні 85%. Ще 15% оформляється за інших методів визначення митної вартості», – заявив директор Департаменту митного контролю та оформлення Держмитслужби Сергій Сємка.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор Української торгової асоціації Ігор Кішко повідомив, що на кордоні була дана негласна команда підняти індикативні ціни на 20-200% за окремими групами товарів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua