"В Україні кількість абортів за 10 років скоротилася у 6 разів"

13 березня 2012

СТАТИСТИКА. Розповсюджена ЗМІ інформація про те, що в Україні щорічно реєструється близько 2 млн абортів, не відповідає дійсності. На цьому наголосили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України, передає УКРІНФОРМ.

«В Україні створена потужна служба планування сім'ї, завдяки чіткій організації діяльності якої вдалося суттєво вплинути на зниження кількості абортів в країні. За останні 10 років кількість абортів в Україні зменшилась у 6 разів. Якщо в 90-х роках цим методом намагались регулювати кількість дітей в сім'ї близько 1 млн жінок, то у 2011 році було здійснено 156 193 аборти. На тлі стабільної тенденції до зменшення кількості абортів відбуваються позитивні зміни у зменшенні кількості також позалікарняних абортів, що свідчить про наявну доступність цієї послуги в закладах охорони здоров'я», – йдеться у повідомленні.

У відомстві відзначили, що динаміка частоти реєстрації абортів та пологів носить позитивний характер: на фоні зниження частоти абортів спостерігається стійка тенденція до зростання частоти пологів. Частота пологів стала перевищувати частоту абортів з 2001 року, а вже у 2011 році кількість пологів склала 492 218 при кількість абортів – 156 193.

МОЗ наголошує, що державна політика охорони здоров'я населення спрямована на профілактику небажаної вагітності, тобто, на профілактику аборту. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua