"В Україні розпочали формувати Бюро протидії наркозлочинності"

2 листопада 2015

У п'ятницю, 30 жовтня, в Україні стартував конкурсний набір в Бюро протидії наркозлочинності. Наприкінці січня 2016 року перші співробітники Бюро розпочнуть роботу.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ України, створення абсолютно нової структури – Бюро протидії наркозлочинності – є ще одним етапом у процесі формування системи Національної поліції.

Основна функція БПН – боротьба з розповсюдженням наркотиків на всіх рівнях, а також збір та обробка інформації для кримінального переслідування винних у наркозлочинах.

Завдяки змінам в структурі мінімізується корупційний ризик використання співробітниками БПН свого статусу з метою вимагання хабарів: агенти працюватимуть у складі мобільних оперативних груп по 10-15 чоловік без прив'язки до певної адміністративно-територіальної одиниці.

У Міністерстві внутрішніх справ наголошують, що всі кандидати, які успішно пройшли відбір, будуть відправлені на 200-годинний курс навчання. Програма навчання передбачає інтенсив з тактики та психології, а також майстер-класи від іноземних фахівців, серед яких агенти американської Drug Enforcement Administration(DEA).

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua