"В Україні розпочався тиждень безпеки дорожнього руху"

12 листопада 2012

ПРОФІЛАКТИКА ДТП. Тиждень безпеки дорожнього руху розпочинається у понеділок в Україні. Метою акції, що триватиме до 18 листопада, є профілактика ДТП.

Про це поінформував керівник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Мета Тижня безпеки – це не кількість виявлених порушень та складених адміністративних протоколів. Основна мета – це профілактика правопорушень», – наголосив посадовець.

За словами Валерія Лозового, зниження рівня аварійності правоохоронці планують досягнути за рахунок підвищеної уваги до дотримання водіями автівок правил особистої безпеки – користування пасками безпеки, мотошоломами. Під прискіпливою увагою інспекторів ДАІ опиняться і любителі розмовляти по телефону за кермом. Не залишаться без уваги й порушення з боку пішоходів, оскільки працівники ДАІ контролюватимуть обстановку на пішохідних переходах поблизу навчальних закладів та у місцях найбільш пожвавленого дорожнього руху.

За даними правоохоронців, щодоби в Україні реєструється близько 70 дорожніх аварій, у яких у середньому гинуть 14 громадян, а близько 100 - дістають травми. Цьогоріч у ДТП уже загинули близько 4 тисяч людей.

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні пройде вже втретє. Акція проводиться під егідою ООН. 

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua