"В Україні ухвалено пакет реформістських урядових законів, які зменшать податкове навантаження в економіці"

25 грудня 2015

У четвер, 24 грудня, Верховною радою України ухвалено пакет урядових законів, які зменшать податкове навантаження в економіці, підвищать ефективність та адресність державних видатків через запровадження структурних реформ у різних галузях присутності держави, підвищать якість державних послуг.

Зокрема, внесено зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими відбудеться зменшення податкового навантаження в економіці. Передбачено зниження ставки Єдиного соціального внеску (ЄСВ) до єдиної ставки 22%, скасування утримання ЄСВ із доходу фізичних осіб.

З 1 січня 2016 року скасовується спеціальний імпортний збір.

Також передбачено звільнення від оподаткування міжнародної технічної допомоги, спрощується адміністрування податків за рахунок прозорої системи відшкодування ПДВ.

Прийняття пакету законопроектів було також необхідне для збалансування державного бюджету, який є важливою складовою для отримання наступного траншу МВФ та іншої, пов'язаної з ним фінансової підтримки, що має на меті забезпечити стабільність, прогнозованість та економічне зростання країни.

У Міністерстві фінансів України зазначають, що відповідність ухвалених законопроектів принципам та цілям програми співробітництва України з МВФ «Механізм Розширеного фінансування» буде аналізуватися спеціалістами МВФ.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua