" В Україні запрацювали електронні адмінпослуги у сфері будівництва"

16 липня 2015

В Україні триває переведення адміністративних послуг в електронний режим, на черзі - сфера будівництва. Українські підприємці та громадяни вже сьогодні можуть скористатися чотирма новими е-сервісами у цій сфері. 

Зокрема, в електронному режимі відтепер здійснюються реєстрації повідомлень і декларацій про початок виконання підготовчих робіт та про початок будівельних робіт - загалом чотири нових е-сервіса. 

Електронна форма документів з автоматичною перевіркою та підказками значно мінімізує ризик допущення помилок при її заповненні. 

Раніше, щоб подати, наприклад, декларацію про початок виконання підготовчих або будівельних робіт, слід було звертатися до центру надання адміністративних послуг, для чого іноді доводилося долати значні відстані та стояти в чергах. 

Тепер громадянин може зареєструвати відповідні повідомлення у будь-який зручний час 24 години на добу, 7 днів на тиждень через мережу Інтернет, витративши на це не більше декількох хвилин. 

У Державному агентстві з питань електронного урядування України наголошують, що надання доступних та прозорих адміністративних послуг, які унеможливлюють корупцію, це те на що чекає бізнес і те, що досягається шляхом переведення послуг в електронний режим.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua