"В Україну йде похолодання"

9 жовтня 2012

ПРОГНОЗ. У найближчі дні в Україні істотно похолодає, а зона випадання опадів з півночі, центру та півдня переміститься на лівобережну частину країни. Як повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центу МНС Микола Кульбіда, середньодобова температура по країні становитиме від +6 до +8 градусів тепла. На поверхні грунту, а в Карпатах — і в повітрі, будуть спостерігатися приморозки від -1 до -5 градусів.

«У західних областях уже відбулося зниження середньодобової температури. Протягом найближчих двох днів ця зона пошириться на територію північних, центральних і північно-східних областей. Тобто за винятком південного регіону, це буде середньодобова температура повітря від +6 до +8 градусів», — цитує слова Миколи Кульбіди РБК-Україна. Крім того, на поверхні грунту, а в Карпатах — і в повітрі, будуть спостерігатися приморозки від -1 до -5 градусів.

При цьому посадовець зазначив, що Укргідрометцентр на прохання Київської міськдержадміністрації передав цю інформацію владі, щоб опалювальний сезон у столиці розпочався вчасно. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua