"В Ужгороді видали книжку про клуби"

Василь БЕДЗІР
8 листопада 2012

ПРЕЗЕНТАЦІЯ. Розвиток культури й мистецтва в краї за Карпатами за час, що минув після Другої світової війни, аналізує книжка, яка з’явилася друком цими днями. Її назва — «Заклади культури клубного типу Закарпатської області в цифрах і фактах». Упорядники — Юрій Глеба і Володимир Рудейчук.

— Це перше видання такого штибу в області, і чи не єдине на цю тему в Україні. Його основу склали матеріали з архівів нашого закладу, — сказав директор Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури Володимир Рудейчук. — Книжка висвітлює діяльність закладів культури клубного типу, вказуючи на пріоритетні напрямки і шляхи розвитку. Цінність видання і в тому, що воно містить базу даних, отриманих у ході інвентаризації цієї сфери в області. Стає очевидним, де ще маємо прогалини, куди і як рухатися далі.

Видання всебічно проілюстровано таблицями і схемами, а також унікальними світлинами. Читачі дізнаються про структуру й роботу відділів обласного центру, зокрема народної творчості й аматорського мистецтва, інновацій та соціально-культурних програм, технологій, культурно-дозвільної діяльності тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua