"В Японії новий землетрус і цунамі"

14 березня 2012

СЕЙСМІЧНІ КОЛИВАННЯ. Півметрова хвиля цунамі, викликана потужним землетрусом магнітудою 6,8, кілька хвилин тому досягла узбережжя двох префектур центрального японського острова Хонсю - Аоморі й Івате, і однойменної префектури на північному острові Хоккайдо. Руйнувань удари цунамі не заподіяли, про постраждалих не повідомляється.

Фото з сайту www.bbc.co.uk

Національне метеорологічне агентство Японії завчасно попередило населення про наближення хвилі і закликало не наближатися до берега.

Між тим, провідний залізничний оператор Японії «Джапан Релвейз» відзначає, що порушень у залізничному сполученні землетрус не викликав. З міжнародного аеропорту Наріта в японській столиці також надійшла інформація про те, що землетрус не спричинив ніяких проблем.

Компанія - оператор АЕС «Фукусіма-1» «Токіо електрик пауер» також відзначає, що жодних проблем на станції землетрус не викликав.

Епіцентр землетрусу знаходився в Тихому океані за 210 км від узбережжя північного японського острова Хоккайдо. Осередок залягав на вкрай невеликій глибині 10 км.

Сильні поштовхи відчувалися в 19 префектурах Японії, особливо - у префектурах Хоккайдо і Аоморі. Про постраждалих і руйнування на даний момент не повідомляється.

ІТАР-ТАРС



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua