"В Японії помер принц Томохіто"

6 червня 2012

ВТРАТА. У Токіо на 67 році життя помер кузен японського імператора Акіхіто принц Томохіто.

Принц страждав від раку горла. Він переніс 16 операцій, пов'язаних із видаленням ракових пухлин, причому остання з них була проведена в березні, повідомляє «КорреспенденТ.net» з посиланням на Интерфакс та Lenta.ru.

Дочка принца, принцеса Акіко, дізнавшись про смерть батька, перервала поїздку Європою, щоб прилетіти в Токіо.

Томохіто був старшим сином у родині принца Мікас і принцеси Юріко і двоюрідним братом імператора Акіхіто. Він був шостим у списку спадкоємців на престол.

Популярність Томохіто принесли його незвичайні манери, одним із проявів яких була невелика борідка. Ніхто з монаршої родини із часів імператора Мейдзі, що правив на рубежі XIX-XX століть, не носив бороди.

Також Томохіто був відомий тим, що страждав від алкогольної залежності, в чому одного разу публічно зізнався.

Покійний принц також був противником передачі трону жінці. Протягом близько 40 років в імператорській сім'ї не народжувалися хлопчики, і його турбувало майбутнє престолонаслідування.

У 2005 році він написав есе, в якому заявив, що імператору слід мати наложниць, якщо його законна дружина не може народити йому нащадка (на момент написання есе у Акіхіто було двоє синів, проте жодного онука). Проте через рік у молодшого сина імператора народилася дитина чоловічої статі, що розв’язало проблему. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua