"В Єгипті більше 500 чоловік подали заявки на участь у президентських виборах"

15 березня 2012

ВИБОРИ. В Єгипті більше 500 чоловік подали заявки на участь у президентських виборах, які стануть першими виборами глави держави з моменту виходу у відставку екс-президента Хосні Мубарака в лютому минулого року. Щоб отримати статус кандидата в президенти, бажаючі повинні отримати підтримку або 30 тис. єгиптян з як мінімум 15 провінцій країни, або 30 депутатів, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Ведучими кандидатами на пост президента Єгипту вважаються екс-глава Ліги арабських держав (ЛАГ), що займав пост міністра закордонних справ при Хосні Мубараку, Амр Муса і колишній прем'єр-міністр генерал-лейтенант Ахмед Шафік.

Крім відомих громадськості кандидатів у президенти (політиків і військових) заявки подали домогосподарки, вчителі, журналісти, судді, адвокати, кухарі, власники ресторанів, а також представники інших сфер діяльності.

Реєстрація кандидатів почалася 10 березня і триватиме до 8 квітня.

Вибори відбудуться 23-24 травня, а в період з 30 квітня по 20 травня кандидати повинні будуть провести передвиборні кампанії. Якщо жоден з кандидатів не набере в першому турі більше 50% голосів, другий тур пройде 16-17 червня. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua