"В Європі випав перший сніг"

29 жовтня 2012

ЗИМОВА ПОГОДА. Над Європою вирує холодний фронт. У столиці Росії було зафіксовано найпотужніший снігопад на цю пору року за багато років. У деяких районах Москви спостерігалося до 6 сантиметрів снігу. Громадський транспорт втім працював здебільшого без збоїв, тоді як місцеві власті спрямували тисячі одиниць снігозбиральної техніки і велику кількість прибиральників на розчистку вулиць і доріг.

У реґіоні французьких Альп, зокрема в Ізері, більш як 50 тисяч домівок раптом опинилися без електрики внаслідок несподіваних опадів снігу. Також на дорогах спостерігалися затори і ті, що подорожували автотранспортом дорогами реґіону, мали серйозні проблеми з просуванням.

Упродовж вікенду більша частина Швейцарії скуштувала перший присмак снігу, навіть у низинних районах. Багато водіїв були заскочені зненацька під час подорожей дорогами швейцарської конфедерації. На автошляхах у кантонах Берн та Фрібур було зафіксовано низку дорожніх пригод. Фахівці-метеорологи у Швейцарії назвали погодні умови на вікенд «нетиповими».

Проте сніг не був єдиними опадами, що вразили Європу на вихідні. Всесвітньовідомий майдан Святого Марка у Венеції опинився під водою внаслідок повені, по тому як реґіон зазнав потужних дощів. Деякі крамниці і ресторани Венеції тримали двері зачиненими, тоді як інші і надалі запрошували туристів, які радо фотографувалися по коліно у воді.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua