"Вантажопотік зросте вдвічі"

Олена ІВАШКО
24 травня 2012

НАМІРИ

.Миколаївський порт «Ніка-Тера» до кінця року має вразити своїми результатами

Миколаївський порт «Ніка-Тера» планує до кінця 2012 року збільшити вантажообіг вдвічі — до 10 млн тонн на рік з нинішніх 4,7 млн тонн. Стратегія розвитку порту передбачає збільшення його потужності до 12—15 млн тонн на рік у 2013 році. А в подальшому можливе збільшення потужності і до 20 млн тонн. На переконання голови ради директорів Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа, «якщо ми остаточно домовимося з урядом, потужності порту будуть збільшені до 20 млн тонн. І це вже зовсім інший рівень. Ми зможемо перевалювати велику кількість різної продукції. Розвиток портової структури зумовить розвиток судноплавства, торгівлі. Відповідно, і нові робочі місця, і нові можливості».

Як зазначає перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, влада зацікавлена у залученні серйозних інвесторів і зі свого боку готова виконати певні зобов’язання. Задля нарощування вантажообігу потрібно прокласти до порту ще одну залізничну гілку, побудувати об’їзні дороги, підготувати інфраструктуру до будівництва причалів. У результаті йдеться про можливість розбудувати один із найбільших портів у країні.

Взагалі, морський спеціалізований порт «Ніка-Тера» здійснює транспортно-експедиторське обслуговування, складські операції з вантажами, перевалку на морський транспорт вантажів з інших видів транспорту і назад. Дмитро Фірташ планує інвестувати в розвиток порту $150 млн до 2013 року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua