"Варшава готова до початку ЄВРО-2012"

8 червня 2012

В ОЧІКУВАННІ ФУТБОЛЬНОГО СВЯТА. Останні приготування завершуються у Варшаві перед офіційним початком Євро 2012. Величезна фан-зона розташувалась навколо височезного палацу Культури і науки у Варшаві. Вона і стане прихистком для десятків тисяч уболівальників на наступні тижні. 

 Коли польська дружина вийде у матчі-відкритті проти греків, до фан-зони зійдуться уболівальники з усіх усюд. Ясна річ, не бракуватиме і самих греків.

Перед початком Євро-2012 багато інформаційних джерел розмістили матеріали про можливі прояви расизму у Польщі та Україні. Колишній гравець збірної Англії Сол Кампбелл навіть лякав можливим поверненням фанів у трунах.

Місцеві антирасистські групи кажуть, що ситуація, попри все, поліпшилась. Говорить Ева Цилвік з польської фундації «Ніколи більше»:

«Я маю багато друзів з різних країн. Деякі з них афроамериканці, деякі латиноамериканці, які прибувають сюди, аби подивитися футбол, і вони не лякаються сюди їхати. Як на мене, хоча ми й маємо проблеми з дискримінацією, багато місць є відкритими і толерантними».

Отже Варшава завмерла в очікуванні початку Євро 2012. «Старе м’ясто» Варшави – історичний центр міста – збере величезну кількість людей, яких об’єднає футбол.

5 років тому, коли Україні і Польщі було надано право приймати Євро 2012, багато хто все ж таки мав сумніви, що цей турнір тут таки відбудеться. А нині Польща показує свою повну готовність до Євро 2012, турніру, що увіде в історію як перший подібного маштабу, який було проведено у Східній Європі. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua