"Варшавська фан-зона обійшлась місту у 6,4 млн євро"

5 червня 2012

ФІНАНСИ. Влада Варшави очікує, що під час проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, що починається цього тижня, до міста приїде близько 400 тис. уболівальників, зокрема 200 тис. іноземців.

Про це у Польщі повідомила представник прес-служби мерії міста Агнешка Кломб, відзначивши, що, за оцінками влади, найбільше іноземних туристів приїде до Варшави з Росії та Греції, передає УНІАН.

Агнешка Кломб відзначила, що в польській столиці під час Євро-2012 діятиме найбільша фан-зона серед восьми міст-організаторів турніру в Польщі і Україні, яка може вміщати 100 тис. чоловік.

«Створення фан-зони обійшлося місту приблизно в 6,4 млн євро, 1 млн. з яких дала УЄФА, також організація надала необхідне устаткування», – відзначила А.Кломб.

Представник варшавської мерії зазначила, що 6,4 млн євро головним чином було спрямовано на покращення інфраструктури.

«Ці інвестиції не пов'язані безпосередньо з Євро-2012, але їх освоєння завдяки чемпіонату було прискорене», – сказала вона, відзначивши, що влада Варшави профінансувала близько 40 проектів вартістю 1,4 млрд євро.

А.Кломб не змогла уточнити, скільки вболівальники, які приїхали до столиці, можуть витратити під час перебування в місті, зазначивши, що столична влада розраховує «в першу чергу» на зростання прибутків Варшави в майбутньому за рахунок більшого туристичного потоку.

Представник варшавської мерії сказала, що не має в своєму розпорядженні даних про те, наскільки може збільшитися пасажиропотік, додавши, що досвід попередніх організаторів чемпіонату Європи з футболу підтверджує, що вболівальники часто повертаються до країни, яка приймала турнір.

Нагадаємо, у Варшаві пройде 5 із 15 матчів, які відбудуться в чотирьох польських містах, що приймають Євро-2012, перший матч – між збірними Польщі та Греції – заплановано на 8 червні у Варшаві.

ДОВІДКА. Польські організатори турніру чекають приїзду до країни на матчі Євро-2012 від 0,7 до 1 млн уболівальників, які, за різними оцінками, можуть залишити в країні від близько 200 до більш як 600 млн. євро.

Польща витратила на підготовку до чемпіонату більш як 20 млрд євро, 75% які вкладено в розвиток інфраструктури, що безпосередньо не пов'язана з проведенням футбольних матчів.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков чекає приїзду на Євро-2012 до України до 1,2 млн. туристів, експерти – до 500 тис. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua