ПРОДУКТИ. Плодоовочева продукція в Україні стабільно дешевшає вже чотири з половиною місяці, тобто з середини травня поточного року. Це одне з найзатяжніших падінь цін на плодоовочеву продукцію в історії України, повідомляє ТСН.
«Наші цінові прогнози по плодоовочевій продукції продовжують збуватися, на радість споживачам і до величезного незадоволення виробників», ─ говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».
«На жаль, ми вимушені констатувати, що більшість виробників чекають істотного зростання цін на овочі і картоплю в зимово-весняний період, що виглядає дуже сумнівним на тлі балансів попиту і пропозиції, що склалися на сьогодні», ─ ввдзначає експерт.
Так, минулого тижня найбільше падіння ціни показала морква ─ відразу на 13,3%. Зберігалася тенденція повільного зниження цін на цибулю, моркву і капусту, а тенденція зниження цін на картоплю докотилася і до східних областей України, залишившись незмінною і в центральних регіонах.
Подорожчали за минулий тиждень тільки огірки (на 14%) і персики (на 7%). Ціни на яблуко мали легку тенденцію до зниження, проте виробникам поки вдається утримувати середній рівень цін на рівні попереднього тижня.