"Вартість віз до США подорожчає "

30 березня 2012

НОВІ ПРАВИЛА. Держдепартамент США знову збільшує вартість віз. З 13 квітня туристи, бізнесмени і студенти, які захочуть відвідати Штати, будуть змушені заплатити за річну візу на 20 доларів.

Вартість віз «найпопулярнішого» типу B1/B2 (туристична, яка зазвичай видається на рік), бізнес-віз, всіх віз для студентів, а також віз, які видаються учасникам програм обміну (типи F, M і J), становитиме 160 доларів (замість колишніх 140).

Заплатити 190 замість 150 доларів доведеться всім, хто подає заяву на видачу віз типів H, L (для тимчасової роботи або проходження стажування), O (для осіб з видатними здібностями, запрошених в США), P (спортсмени і артисти), Q (для гостей в рамках культурного обміну) і R (для тих, хто займається релігійною діяльністю).

Разом з тим держдепартамент знижує вартість візи для нареченої/нареченого більш ніж на 100 доларів - до 240 з 350 доларів. Також значно знижується вартість більшої частини імміграційних віз.

Це вже друге підвищення розміру консульського збору за останні два роки. З початку червня 2010 року США збільшили вартість неімміграційних віз зі 131 долара до 140.

Як зазначили в Держдепартаменті, на підвищення розцінок відомство змушене піти через те, що суми, які стягуються зараз, не покривають фактичних витрат, які уряд США несе при розгляді заяв.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua