"Василь Ломаченко серед найкращих боксерів світу"

26 грудня 2015

Український боксер за підсумками 2015 року був включений у рейтинги двох американських телеканалів. Зокрема авторитетний американський ресурс HBO склав рейтинг найкращих боксерів світу за підсумками 2015 року незалежно від вагової категорії. Українець Василь Ломаченко, який є чемпіоном світу за версією WBO в напівлегкій вазі, в цьому рейтингу посів восьме місце.

Також наш дворазовий олімпійський чемпіон  увійшов до топ-10 рейтингу найкращих боксерів за підсумками 2015 року за версією телеканалу ESPN, розташувавшись на десятій сходинці.

Нагадаємо,  у році, що минає,  Василь Ломаченко двічі виходив на  ринг. У травні українець нокаутував Гамальєра Родрігеса, а в листопаді достроково завершив бій проти Ромуло Коасіча.

Нині український чемпіон має шанс провести об’єднувальний бій. Річ у тім, що чемпіон світу за версією WBA в напівлегкій ваговій категорії Лео Санта Крус нарешті висловив бажання провести об’єднувальний бій з будь-яким з інших чемпіонів, у тому числі і з володарем пояса WBO Василем Ломаченком. А менеджери  мексиканця намагаються підбирати йому найсильніших суперників. Про це мріє і наш Василь. Раніше Ломаченко заявляв, що володарі інших чемпіонських поясів у напівлегкій вазі уникають зустрічі з ним: «Якщо ситуація в моїй ваговій категорії не зміниться, якщо боксери, які володіють іншими чемпіонськими поясами — Расселл, Санта Крус, Селбі так і бігатимуть  від мене, то мені доведеться піднятися на одну вагу вище». Схоже, не доведеться. Чекаємо  позитивних новин про об’єднувальний поєдинок уже наступного року.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua