"Важливий жест партнерів"

12 травня 2022

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із федеральним міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок і міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрою, які перебували в нашій країні.

Ключову увагу під час зустрічі було приділено подальшій практичній підтримці України з боку Німеччини та Нідерландів у боротьбі з російською агресією, зокрема у галузі оборони.

Глава держави відзначив чітку позицію Нідерландів і Німеччини в питанні посилення санкцій ЄС проти рф. Він висловив сподівання, що шостий пакет санкцій ЄС стосовно росії, який містить нафтове ембарго, буде невідкладно схвалено.

Відбувся предметний обмін думками з питань європейської інтеграції України. Володимир Зеленський наголосив, що невідкладне надання статусу кандидата на членство стане визнанням нашого внеску в захист європейських цінностей.

Обговорено питання економічної підтримки нашої держави в умовах російської агресії. Президент запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України, зокрема в межах ініціативи щодо патронату над українськими регіонами чи секторами економіки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua