"Вчені довели: швидко підняте з підлоги – не падало"

7 травня 2012

ЕКСПЕРИМЕНТ. Дослідники з Університету в Манчестері за допомогою ряду дослідів довели справедливість старого правила: «Якщо їжа лежала на підлозі менше трьох секунд, її можна їсти», передає ТСН з посиланням на The Daily Mail.

Експерименти проводилися на бутербродах з варенням, макаронах, шинкою, сухофруктах і сухому печиві.

Їжа залишалася на підлозі від трьох до десяти секунд, після чого дослідники перевіряли їх на наявність бактерій.

Дослідники з'ясували, що їжа із високим вмістом цукру або солі навіть після 10 секунд після падіння залишалася відносно чистою, так як на їх поверхні немає відповідних умов для швидкого розмноження бактерій.

Таким чином бутерброди із шинкою або варенням після падіння навіть через 10 секунд не несуть небезпеки для здоров'я.

Також може досить довго лежати на підлозі і залишатися чистим сухе печиво, зазначають науковці.

Сухофрукти і варені макарони, містять вологу, є прекрасним середовищем для розмноження бактерій.

Вже через 5 секунд після їх падіння, на них починають розмножуватися бактерії, здатні викликати пневмонію або харчове отруєння.

Незважаючи на оптимістичні висновки, вчені попереджають, що експеримент проводився на підлозі, яка регулярно милася. Вживати в їжу продукти, підняті з брудної підлоги, все ж не слід, наголосили дослідники. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua