"Вчені розповіли, які захворювання викликає надмірне вживання яєць "

6 червня 2019

Вчені з Університету Массачусетс Лоуелл провели досвід і розповіли чим небезпечне надмірне вживання яєць, і які захворювання воно викликає. Результати дослідження стали відомі після того, як понад 30 років вчені спостерігали за здоров'ям 30 000 добровольців.

Надмірне вживання яєць є причиною зростання ризику серцево-судинних захворювань. Це відбувається через холестерин. Відомо, що одне яйце містить близько 200 мг холестерину. Це приблизно стільки, скільки міститься в 200 граммовому стейку. Дієтологи в США рекомендують вживати не більше 300 мг холестерину в день, адже в усьому має бути міра. Якщо вживати більше, то ризик захворювань серця збільшується на 17-18%.

Автори дослідження не закликають повністю відмовлятися від яєць - вони дуже корисні для зору і кісток. Однак починати щоранку з омлету з трьох яєць на сніданок експерти також не рекомендують.

«Правильне харчування тримається на помірності і балансі», - заявила Кетрін Тукер з Університету Массачусетсу-Лоуелл, розмірковуючи про підсумки складеної під її керівництвом наукової роботи.

Наукова роботу  опубліковало видання Journal of the American Medical Association. 

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур'єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua