"Вчені створили «меч джедая»"

4 сiчня 2013

ДОСЛІДЖЕННЯ. Британські фізики заявили, що клинки, якими користувались головні персонажі фільму «Зоряні війни», могли би бути в реальності не лазерними, бо промінь світла не парирує удар, а плазмовими. При цьому вони є небезпечними і для своїх власників, передає ТСН з посиланням на РИА Новости.

За версією фізиків з Лейчестерского університету найбільш ймовірним кандидатом на «лезо» меча є хмара плазми, яка утримується магнітним полем. Як виявилось, джедайський меч не може бути прямим променем світла, він більше схожий на кеглю або пляшку.

Крім того, він є вкрай небезпечний для обох сторін поєдинку: серія з декількох сильних ударів може призвести до «прориву» магнітного поля в районі кінчика або рукоятки меча. Ці аномалії приведуть до появи «іскор» з плазми, розігрітої до мільйона градусів Кельвіна, здатних нашкодити і власникові зброї.

Втім, фізики підкреслюють, що результати їх дослідження зовсім не свідчать про неможливість створення подібної зброї, так як, магнітне поле в інших частинах меча буде достатньо стабільним для утримання плазми в межах «пляшки», окресленої лініями поля.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua