"Вчені визначили причину різкого занепаду сил на роботі"

23 жовтня 2012

ДОСЛІДЖЕННЯ. Американські вчені виявили, що високі рівні вуглекислого газу в офісах і кабінетах можуть впливати на концентрацію і здатність приймати рішення.

Таким чином, немає нічого дивного в тому, що багато працівників офісів після обіду буквально клюють носом і не працездатні, передає ТСН з посиланням на Raut.ru.

Основне джерело діоксиду вуглецю в замкнутому просторі – це люди. У той час як у відкритому просторі концентрація цього газу становить 380 частин на мільйон, то в приміщеннях рівень концентрації може досягати декількох тисяч.

Високий рівень діоксиду вуглецю, як правило, пов'язаний з поганою вентиляцією та кондиціонуванням.

Зазначимо, дослідження було проведене вченими з Університету штату Нью-Йорк. Вони виявили, що концентрація вуглекислого газу в офісних будівлях, а особливо, в конференц-залах, де збираються великі скупчення людей, зашкалює.

Дослідники говорять, що навіть вони були здивовані результатами, які вперше виявили взаємозв'язок між високим рівнем вуглекислого газу і зниженням виконання робіт.

До цього була присутня впевненість у тому, що якщо газ безпечний для здоров'я, то він не робить ніякого прямого впливу на людину. Але нові результати перекреслюють всі раніше відоме, додають науковці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua