"Вчені з Шотландії з'ясували, що стрес стимулює ріст грудей"

15 червня 2012

ДОСЛІДЖЕННЯ. Вчені Единбурзького університету виявили, що стрес впливає на форми дівчат, зокрема, прискорює ріст грудей. Шотландські дослідники встановили, що середній вік, коли у дівчат починають з'являтися форми, протягом останніх років неухильно знижується, передає ТСН з посиланням на The Daily Mail.

Стрес, який дівчинки переживають конфліктів між батьками, через розпад сім'ї, призводить до того, що у них раніше починає рости груди.

Дослідники відзначають, що такий гормональний дисбаланс викликаний цілим рядом чинників, включаючи зростання рівня ожиріння, проте наголошують: ключову роль тут грає фактор взаємини батьків. Керівник дослідження професор Единбурзького університету Річард Шарп зробив висновок, що в сім'ях, де дівчинка виховується без батька, тенденція до раннього початку росту грудей найбільш очевидна.

Зростаючі в неповних сім'ях дівчинки більше схильні до стресів, оскільки відчувають великі очікування від життя, ніж їх однолітки, що виховуються з батьками. Вони сильніше хвилюються, яких висот зможуть досягти в школах, як будуть вписуватися в подальшому в колектив. І перші ознаки статевого дозрівання у них з'являються вже до 10 років – на п'ять років раніше, ніж було в XIX столітті. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua