"Вчені знайшли ефективні ліки від COVID-19"

30 березня 2020

Ось уже кілька місяців вчені разом з лікарями в різних країнах світу займаються пошуком ефективного лікування коронавірусної інфекції. Керівник Середземноморського Інституту інфекційних захворювань у Марселі Дідьє Рауль розповів, що експериментальна методика нарешті дала позитивні результати.

Для того, щоб протестувати нову методику, було запрошено 1004 пацієнти, у всіх у них було підтверджено захворювання COVID-19 — новий тип коронавірусу. У підсумку, 1003 добровольці після терапії стали абсолютно здоровими, і це беззаперечний успіх, каже фахівець.

Автор нової роботи повідомляє, що терапія базується на використанні противомалярійного препарату гідроксихлорохіну. Хворі приймають його разом з антибіотиком азитроміцином. Цей антибіотик з групи макролідів, представник азалідів, має широкий спектр антимікробної дії. Експерименти допомогли показати, що таке поєднання препаратів під контролем фахівців допоможе побороти вірус приблизно за сім днів.

Раніше цей протималярійний препарат і антибіотик використовували на невеликих групах пацієнтів, тому не можна було точно сказати про те, що ця схема лікування ефективно працює. Натомість цей експеримент, в якому взяла участь велика кількість хворих різного віку, показав, що тепер науковий хід думки в галузі лікування коронавірусу може сильно змінитися.

«Нині ми не можемо говорити про стовідсотковий успіх. Проблема полягає в тому, що досі немає міжнародних досліджень в галузі науки, здатних довести ефективність гідроксихлорохіну. Поки що наша методика так і залишиться на експериментальному рівні», — кажуть автори роботи.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua