"Вчені знайшли ген, який відповідає за точний час смерті"

19 листопада 2012

ДОСЛІДЖЕННЯ. Смерть людини стається за планом. Такого висновку дійшли вчені відділу неврології в Медичному центрі Дому Ізраїля в Бостоні, передає ТСН з посиланням на Daily Mail.

Науковці з’ясували особливе призначення молекули, розташованої біля гена під назвою «Період 1». Вона відповідає за біологічний годинник людини.

Залежно від комбінації гуаніну та аденіну в складі молекули, лікарі вирахували найнебезпечніші періоди в добі для тяжко хворих пацієнтів. Приміром, люди, в яких знайдена молекула складається з двох основ аденіну, помирають до 11 години ранку. Пацієнти з обома основами у складі молекули найвірогідніше загинуть в обід, а ті, в кого молекула складається лише з гуаніну – після 18 години вечора.

«Біологічний годинник регулює не лише сон, а й багато інших процесів у організмі людини. Зокрема він регулює час найнебезпечніших медичних процесів, таких як, приміром, серцеві напади чи припадки», – пояснює лікар Ендрю Лім із Медичному центрі Дому Ізраїля.

На його думку, відкриття дозволить медикам складати графік критичних годин для пацієнтів. Це дозволить вчасно помітити небезпеку та почати порятунок життя. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua