"Вчений пояснив, чому індійський штам коронавірусу більш заразний"

18 червня 2021

Індійський штам коронавірусу «Дельта» більш заразний, тому що у пацієнтів швидко виникає високе вірусне навантаження в горлі, через що вони легко передають вірус іншим. Про це розповів голова Всесвітньої медичної асоціації Франк Ульріх Монтгомері, передає радіостанція Funke.

«Підступність цього штаму полягає в тому, що у інфікованих вкрай швидко виникає дуже високе вірусне навантаження в горлі і вони можуть заразити інших навіть до того, як помітять, що самі інфіковані», – сказав лікар.

Цим пояснюється той факт, що в громадських місцях необхідно і далі носити респіраторні маски класу FFP2. За його словами, від обмежень можна буде відмовитися, коли буде вакциновано достатню кількість громадян.

Нагадаємо, що в Німеччині коронавірусом заразилося 3 727 688 осіб, з яких 3 597 940 одужали, ще 90 277 померли. Раніше міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас оголосив, що з 1 липня в країну зможуть в'їжджати громадяни тих країн, де протягом тижня захворюваність коронавірусом не перевищує 200 випадків на 100 тисяч населення.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua