"Вчимося заощаджувати газ"

Олександр ВЕРТІЛЬ
15 сiчня 2016

Сумська область й надалі скорочує обсяги використання природного газу. Наприклад, за підсумками роботи впродовж 11 місяців 2015 року всі категорії споживачів недовичерпали ліміт газу більше, ніж у відповідний торішній період.

Як повідомляє прес-служба ПАТ «Сумигаз», середньообласний показник економії становить 19%, або 151 мільйон кубічних метрів. Тобто регіон заощадив кожен п’ятий кубічний метр палива. Загалом у Сумській області його транспортовано 646 мільйонів кубів.

Найбільші обсяги економії зафіксовано у бюджетних організаціях, де ці показники менші на 24%. Побутові споживачі, промисловість і теплопостачальні організації досягли показників відповідно 20, 23 і 10%.

Водночас падіння обсягів споживання й транспортування газу, а також зменшення надходжень від його реалізації зумовлене недоотриманням ПАТ «Сумигаз» коштів, закладених у тариф. 

Проте, попри  складне фінансове становище, компанія й надалі виконує свої зобов’язання перед споживачами, а також реалізовує інвестиційну програму в межах коштів, що надходять відповідно до чинних тарифів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua