"Велика двадцятка: «валютних воєн» не буде "

18 лютого 2013

СИЛЬНІ СВІТУ ЦЬОГО. «Валютних воєн» не буде. Держави не повинні впливати на курс своєї валюти, який має визначатися лише ринком. Про це заявили міністри фінансів країн «Великої двадцятки» на зустрічі у Москві. Водночас Японія уникнула прямої критики за різке пониження курсу єни задля порятунку своїх експортерів. Міністри Великої Британії, Німеччини та Франції закликали запровадити глобальні податкові правила, щоб унеможливити ухилення від сплати податків великими компаніями.

«Економічний контекст стосується глобалізованого світу, в якому стало більше інвестицій та грошових потоків, де розвиваються нові види бізнесу, особливо в галузі цифрової економіки. Ми маємо гарантувати, щоб нові види підприємництва також платили свою чесну частку. Відтак, ми повинні уникнити ситуацій, коли деякі компанії використовують міжнародне та національне законодавство, аби взагалі ніде не платити податків», – заявив міністр фінансів Франції П’єр Московісі.

Учасникам перемовин G20 поки не вдалося досягнути угоди щодо рівня бюджетних дефіцитів і державного боргу. Проте країни планують домовитись про збалансований підхід до бюджетних показників до квітня.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua