"«Велике будівництво» на Дніпропетровщині набирає обертів"

27 серпня 2020

Удруге за свою каденцію Президент Володимир Зеленський відвідав ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова». Він наголосив на необхідності негайного фінансового оздоровлення заводу, адже Південмаш був і має залишитися одним з найкращих у вітчизняній промисловості. Для цього в липні Верховна Рада ухвалила закон для розв’язання проблеми з боргами підприємства та із заборгованістю із зарплати. На це потрібно 2 мільярди гривень. Усі борги — особливо із зарплати — мають погасити у вересні, зауважив Президент.

Держава готова допомогти підприємству із замовленнями, щоб Південмаш був українським брендом і повернув увагу західних інвесторів, зацікавлених у його продукції. Слід розглянути можливість проведення переговорів щодо військових замовлень для підприємства.

«Працювати ми вміємо, хочемо й будемо. Тому ваша допомога неоціненна в тому, щоб були замовлення», — зауважив генеральний директор Південмашу Сергій Войт.

Під час робочої поїздки у Дніпропетровську область Президент ознайомився із перебігом будівництва та реконструкції доріг, що здійснюють у межах Національної програми «Велике будівництво». Ідеться про ділянку автошляху М-04 Дніпро — Кривий Ріг, протяжність якої на Дніпропетровщині становить 299 км, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Нині ремонтують 44 км траси. Планують ремонт 75,4 км цієї дороги від Криничанського поста поліції до межі з Кіровоградською областю. Тривають тендерні процедури щодо визначення підрядника.

Програма «Велике будівництво» на Дніпропетровщині набрала обертів. Крім основних ділянок траси М-04, які буде здано в експлуатацію цього року, заплановано й ремонт траси Н-11 в напрямку від Кривого Рогу до Дніпра. Тривають роботи й на трасах Н-23 в напрямку Кропивницького, Р-73, яка з’єднує Нікополь із Дніпром. Розпочато роботи на мосту біля Нікополя. Головним об’єктом в області вважають трасу Н-31.

«Перші 30 кілометрів дороги вводимо в експлуатацію, 29 кілометрів сподіваємося розпочати незабаром і забезпечити хоч проїзд до кінця цього року до межі з Полтавською областю, де цьогоріч завершується ремонт ділянки протяжністю 80 кілометрів», — наголосив голова Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) Олександр Кубраков.

Згідно з планом, у 2020 році на Дніпропетровщині планують побудувати та ввести в експлуатацію 248 км доріг державного значення.

У межах «Великого будівництва» в області ремонтують багато шкіл, дитсадочків і стадіонів. Їх буде здано цього року, запевнив Президент. Підтвердженням цього слугує навчально-виховний комплекс №33 «Маріїнська багатопрофільна гімназія — загальноосвітній навчальний заклад І ступеня», найстаріша школа у Дніпрі, де Президент проінспектував перебіг капітального ремонту будівлі та елементів благоустрою території.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua