"Велотур проти війни"

Роман КИРЕЙ
7 серпня 2015

У Черкасах на миротворця чекав теплий прийом. Фото з сайту Gazeta.uaУперше велотур «Грузія за мир»  Нодар Берідзе здійснив торік за маршрутом Тбілісі — Єреван — Батумі — Тбілісі. Нині ж він вирішив згуртовувати людей проти братовбивчої війни і вже в Україні, яка страждає від агресивної політики Росії, організував пробіг через 22 міста України.

Як розповів Нодар, перша місія, яку він зараз виконує, — підтримка миру як в Україні, так й у світі. Він пропонує, аби кожен, хто проти війни, щодня о 09:55 молився за мир. «Це й буде утвердженням нашого прагнення змінити ситуацію на краще. Я не експерт і не політик, як пересічна людина вважаю неприпустимим, щоб відбувалися братовбивчі війни. Звичайно, настане час, коли відбудеться переоцінка нинішніх подій, і в Україні запанує мир». 

Друга місія, яку він узяв на себе, —  пропаганда спорту й здорового способу життя. Уперше, коли сів на велосипед, було важко. Завдяки велоспорту скинув зайву вагу, і в свої 45 років почувається 25-річним. Саме на своєму прикладі Нодар доводить, що спорт гартує характер людини, сприяє здоров’ю.

 На участь в акції його надихнув відомий земляк Джумбер Лежава, 14-разовий рекордсмен Книги рекордів Гіннесса, який за 9 років проїхав усю планету. Рік тому його, на жаль, не стало. Але велоподорож за мир в Україні ініціював саме Лежава. Спонсорів у миротворця немає. Якщо під час подорожі й виникають непорозуміння, то швидко їх вирішує. Люди ж загалом на його шляху зустрічаються доброзичливі.

Нинішнього літа Нодар планує відвідати 22 населених пункти України. Середня швидкість його пересування 15 — 20 кілометрів на годину. Після Черкас його маршрут проляже до Кременчука, Світловодська, Кіровограда, Кривого Рогу та Одеси. У Києві планує побувати на День Незалежності України. Хоче зібрати велосипедну сотню, до якої увійшли б представники всіх областей України, і вирушити за маршрутом Київ — Мінськ — Москва — Київ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua