"Вересень буде теплим і посушливим"

4 вересня 2012

ПРОГНОЗ. У вересні середня місячна температура в Україні очікується в межах норми і становитиме 13—18 градусів тепла. А за кліматичними розрахунками перехід від літа до осені спостерігатиметься в західних і північних областях до 10 вересня, на решті території України — до 30 вересня. Про це на брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру МНС Анатолій Прокопенко. 

За його словами, кількість опадів очікується в межах 25—60 мм, що відповідає 70—75% норми. Лише в Криму, в Дніпропетровській, Кіровоградській та Закарпатській областях опадів, можливо, випаде близько норми — 80—120%, повідомляє РБК-Україна.

При цьому синоптик зауважив, що через невелику кількість опадів на деяких річках спостерігається зниження рівня води. Найскладніша ситуація у притоках Дніпра в Дніпропетровській області, на злитті Південного Бугу і Синюхи. Водночас Анатолій Прокопенко наголосив: оскільки найближчими двома тижнями в Україні не очікується серйозних дощів, то ситуація з маловоддям річок може погіршитися. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua