"Верховна Рада розгляне звернення до Євросоюзу щодо асоціації "

20 березня 2012

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ? Верховна Рада включила до порядку денного поточної сесії парламенту проект постанови Верховної Ради «Про Заяву Верховної Ради України: «Про укладення Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, між Україною та Європейським Союзом», передає кореспондент УНН.

Відповідний проект постанови, авторами якої є народні депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов і Леонід Кожара, підтримали 265 народних депутатів.

Проектом постанови пропонується  закликати Європейський Союз продемонструвати політичну волю та забезпечити якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передбачити можливість започаткування виконання Угоди про асоціацію до моменту набуття нею чинності, відповідно до статті 218 Договору про функціонування Європейського Союзу.

Окрім того, пропонується забезпечити синхронне подання всіх документів, необхідних для процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи зону вільної торгівлі, до Верховної Ради України, Європейського Парламенту та національних парламентів держав-членів ЄС відразу після підписання Угоди. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua