"Верховна Рада відклала запровадження 15% податку на обмін валют"

20 листопада 2012

ДЕПУТАТИ СХАМЕНУЛИСЯ. Верховна Рада України відклала на невизначений термін розгляд законопроекту про введення 15% податку з продажу валюти.

«Пропоную відкласти розгляд, поглиблено вивчити, обговорити», - сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин на засіданні парламенту у вівторок під час обговорення питання про включення до порядку денного законопроекту, який стосується введення 15% податку з продажу валюти.

При цьому Литвин зазначив, що розгляд законопроекту відкладається за пропозицією профільного комітету.

Опозиційні депутати наполягали на тому, щоб Верховна Рада проголосувала за те, щоб відкласти розгляд цього законопроекту.

Разом з тим, Володимир Литвин пояснив, що якщо ця пропозиція не набере 226 і більше голосів, тоді з'явиться можливість внести цей законопроект на розгляд до парламенту 4 грудня.

Депутат фракції «Наша Україна - Народна самооборона» Анатолій Гриценко звернувся до спікера парламенту і закликав його у жодному випадку не допустити ухвалення цього закону в цілому. Він підкреслив, що «цей податок не може вводитися після того, як почався бюджетний рік. Це економічний абсурд і чиста помста».

Депутат фракції «Наша Україна - Народна самооборона» Станіслав Аржевітін підкреслив, що «такі закони приймаються, коли в країні офіційно оголошений дефолт! «Поки дефолт в країні не оголошено, давайте не будемо приймати такі закони», - сказав він.

Свій протест висловили і комуністи. Член фракції КПУ Спиридон Кілінкаров підкреслив, що «це лобістський корупційний закон в інтересах конвертаційних центрів».

На його думку, прийняття цього закону «призведе до ще більшої тінізації валютного ринку».

ICTV



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua