"«Весела забава» відкрила сезон"

Микола ШОТ
25 лютого 2012

ТВОРЦІ СВЯТА

Весільними клопотами тернополян фахівці переймалися на виставці 

Здавна весілля українці грали восени, а підготовку до нього розпочинали взимку. У Тернополі теж вирішили у час морозів і снігу відкрити весільний сезон. Такий захід провели вперше, і відтепер, кажуть, він стане традиційним. Назву йому придумали, як і годиться, — «Весела забава». Прагненням допомогти молодим парам, їхнім батькам завчасу замовити всю весільну атрибутику пройнялася громадська організація об’єднаних митців «Контраст плюс».

Будь-яка забава вимагає широкої та яскравої палітри розважальних заходів. Це засвоїли й організатори відкриття весільного сезону. Насамперед почали із серйозної справи — виставки-репрезентації. Тут майбутні молодята разом з батьками могли ознайомитися з відеороботами, експозиціями фотомайстрів, подивитися показ мод, оглянути всю гаму весільної атрибутики. І не лише побачити, а й поспілкуватися з майстрами весільної справи, замовити їх для організації власних урочистостей.

Відвідувачка виставки Ольга Сорока зі своїм коханим Петром на рушник щастя стане влітку. Нині наречені в пошуках відеооператорів. Хочуть, аби їхню щасливу мить створення сім’ї фіксували принаймні дві камери. Здається, роботи однієї з відеостудій їм припали до душі.

Флорист Христина Королюк (ліворуч) ділиться думками щодо весільного оформлення з тернополянкою Оленою Футою. Фото автора

Чимало було охочих послухати флориста, власницю однієї з тернопільських крамниць-салону Христину Королюк. Мистецтва прикрашання весіль, інших урочистостей навчалася в латвійських та литовських фахівців, закінчила й трирічні курси в столиці. Посідала призові місця на конкурсах флористів. Уже п’ять років залюбки займається весільним оформленням. Твердить, що прикрасити на такому заході можна все: від келиха — до пательні. Кожен рік диктує моду і на весільну атрибутику, на колір, матеріали. Дивлюсь на арку, яку пані Христина представила на виставці. Майстер ловить мій погляд і коментує: «Аркові форми останніми роками не змінилися. А от щодо кольору, то тут і справді кожен замовник має власне бачення. Переважно замовляють вироби у стриманих чи біло-зелених барвах, проте дедалі більше популярними стають фіолетові або волошкові».

Салони на виставці також представили костюми для молодого, весільні й вечірні вбрання для молодої. Скажімо, моделі Оксана Семчишин і Тетяна Околіта демонстрували такі сукні з колекції «Ріка любові» однієї з місцевих торговельних марок. Дівчатам плаття надто сподобалися. Щоправда, самі наразі не квапляться заміж, бо переконані, що спочатку треба здобути обрану спеціальність та зробити кар’єру.

Для закоханих на «Веселій забаві» підготували й хорошу концертну програму. Про розмаїття конкурсів і призів також потурбувалися.

Хоч організатори заходу приділили більше уваги весільній тематиці, проте виставка-репрезентація стала в добрій пригоді також цьогорічним випускникам шкіл і вищих навчальних закладів, усім, хто готується до ювілейних чи інших урочистостей. Адже будь-яка забава має бути не лише веселою, а й гарно прикрашеною. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua