"Ветеран журналістики отримав літературну премію"

Олександр ВЕРТІЛЬ
23 березня 2016

Нещодавно журі Чернігівської літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова оголосило імена  цьогорічних лауреатів.

Серед них — колишній власний кореспондент «Урядового кур’єра» в Сумській області ветеран журналістики член національних спілок письменників і журналістів України Петро Нестеренко, який нині живе в Сумах.

Цієї відзнаки уродженець чернігівського краю удостоєний за  художні книги «Ковток джерельної води», «Бентежне Придесення» та «Не запізнися з коханням». Петро Нестеренко — лауреат обласних премій: літературно-мистецької імені Пилипа Рудя та журналістської імені Миколи Теницького.

Ветеран літературного та журналістського цехів демонструє високу творчу активність. З-під його пера вийшла низка художніх та документально-публіцистичних книжок, тематика яких — національно-патріотичне виховання молоді на прикладі подвигу батьків у роки Другої світової війни.

Ось і цими днями світ побачила повість «Політ у безсмертя», присвячена легендарній українській льотчиці Герою Радянського Союзу Катерині Зеленко. Саме вона 12 вересня 1941 року першою серед жінок-льотчиків здійснила повітряний таран ворожого літака. Це сталося в небі над селом Анастасівка Роменського району на Сумщині.

Автор провів велику дослідницьку роботу, розкривши маловідомі сторінки життя і подвигу української патріотки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua