"Ветерани обиратимуть зручний формат послуг"

9 сiчня

Кожен ветеран і ветеранка зможуть обрати зручний формат і надавача послуг із психологічної підтримки. На цьому наголосила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, коментуючи впровадження 2024 року трирівневої системи надання психологічної допомоги ветеранам, а також ведення Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їхніх сімей.

«Кожен ветеран і ветеранка зможуть обрати формат послуг (дистанційно чи очно, індивідуально або груповий) та фахівця, який психологічно супроводжуватиме і підтримуватиме. Важливо зазначити, що завдяки впровадженню реєстру є змога залучати фахових спеціалістів з ментального здоров’я безпосередньо у громадах, бути поряд з ветераном там, де він живе, перебуває і працює», — наголосила очільниця Мінветеранів.

Юлія Лапутіна нагадала, що цього року держава впроваджує безплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних. Саме тому з ініціативи Мінветеранів уряд ще наприкінці року ухвалив постанову №1270, якою вдосконалено надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх родин, а також осіб, прирівняних до них.

Для забезпечення якісного надання послуг Мінветеранів забезпечуватиме функціонування реєстру, здійснюючи якісний добір, підтримку та супровід фахівців, що надаватимуть послуги із психологічної допомоги на підставі поданих в установленому порядку звітів про послуги. Міністерство відшкодовуватиме вартість наданих послуг із психологічної допомоги спеціалізованим закладам будь-якої форми власності, зокрема фізичним особам-підприємцям, які надають такі послуги. Це означає, що вже цього року держава сплачуватиме за надання психологічної допомоги ветеранам та їхнім рідним, тобто допомога буде безплатною для них, повідомляє Мінветеранів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua