"Вето на закон про будівництво"

5 лютого 2011

ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ

Президент Віктор Янукович застосував право вето до Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" і повернув його до Верховної Ради України із своїми пропозиціями.

Причинами для прийняття такого рішення стало наступне: по-перше, законом звужуються права громадян щодо можливості прийняття участі в обговоренні при плануванні і забудові території; по-друге, обмежується компетенція сільських, селищних, міських рад щодо затвердження містобудівної документації; по-третє, не передбачається достатньої відповідальності за порушення будівельних норм, стандартів і правил у процесі проектування, експертизи проектів та будівництва об'єктів містобудування.

У своїх пропозиціях Президент наполягає на обов'язковості врахування прав громадян, громад та місцевих рад під час підготовки містобудівної документації. Крім того, Віктор Янукович наголосив на необхідності закріплення у законі персоніфікованої відповідальності за негативні наслідки у разі порушення норм і правил, які регламентують діяльність у будівельній сфері, повідомляє прес-служба глави держави.

Оскільки питання спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві є надзвичайно важливими для розвитку економіки України, Президент наполягає на тому, щоб його пропозиції до Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" було невідкладно розглянуто Верховною Радою на наступному сесійному тижні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua