"Вибори відбудуться без комуністів"

25 липня 2015

Вчора міністр юстиції Павло Петренко ухвалив рішення, відповідно до якого Комуністична партія в нашій країні втратила право бути суб’єктом політичних і виборчих процесів.

«Це акт історичної справедливості, тому що відповідають за тортури українського народу, масові репресії і Голодомор ті, у кого ідеологія тотожна ідеології нацизму. Це ті, хто називає себе комуністами, хто відповідає за злочини, які фактично впродовж століть чинили на теренах нашої Батьківщини, — заявив на брифінгу в Кабміні Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«Міністерство юстиції разом із правоохоронними органами зібрало величезну кількість доказів, які долучили до багатотомної справи, поданої в суд, який фактично не спромігся об’єктивно чинити правосуддя. Однак український парламент зміг ухвалити європейський закон, який передбачив можливість засудження комуністичного, націонал-соціалістичного та тоталітарного режимів України. І цей закон дав можливість українському суспільству та владі відповісти тим, хто підтримував ці закони», — зазначив Павло Петренко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua