"Вибухівка «затягла» на дві судимості"

Валерій МЕЛЬНИК
1 грудня 2012

КРИМІНАЛ. На Волині двоє торговців вибухівкою отримали по п’ять років позбавлення волі. На початку року посадовець однієї із державних шахт викрадав та виносив із території підприємства залишки вибухових матеріалів, що залишалися після проведення підривних робіт у забої. Його спільник — колишній працівник цього самого підприємства — зберігав вибухівку та невеликими партіями реалізовував у шахтарському Нововолинську.

— Ця незаконна діяльність стала відомою працівникам Служби безпеки України. У квітні цього року вони затримали зловмисників «на гарячому — під час спроби реалізувати майже двадцять кілограмів вибухових речовин, — розповів керівник прес-служби Управління СБУ у Волинській області Михайло Баранов. —  Під час обшуку приміщень шахти знайшли ще й 45 електродетонаторів, що за документами проходили як списані, але насправді лежали у сейфі і чекали на реалізацію.

Як встановили слідчі, правопорушникам вдалося викрасти із підприємства понад сорок кілограмів вибухівки. Але завдяки працівникам спецслужби вона не була використана з кримінальною метою, для глушіння риби чи якихось інших лихих справ.

Нововолинський міський суд, який розглянув за цим фактом кримінальну справу, призначив викрадачам покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробним терміном два роки. Назавжди залишиться у їхніх біографіях і пляма від кримінального переслідування. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua