"Від лондонcького дощу до сочинського снігу"

Віктор КАЛІНІЧ
20 листопада 2012

ПІДСУМКИ

У Києві відбулася генеральна асамблея Національного олімпійського комітету 
 

Чарівна фехтувальниця зі Львова Яна Шемякіна, донецький майстер залізної гри Олексій Торохтій та їхні товариші по збірній країни на літніх Іграх-2012 у Лондоні стали головними героями XXVII генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України, яка відбулася в столиці минулої п’ятниці.  Президент НОК Сергій Бубка, член МОК Валерій Борзов, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін та президент Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) Чінг Куо Ву вручили чемпіонам і призерам ХХХ Олімпіади іменні значки та дипломи Міжнародного олімпійського комітету.

Сергій Бубка нагороджує олімпійську чемпіонку з академічного веслування Наталю Довгодько.
Фото з сайту НОК України

— Я пишаюся олімпійськими здобутками нашої країни, — зізнався під час нагородження Сергій Бубка. — Для мене це дуже почесна місія — вручити вам  відзнаки міжнародного олімпійського руху. Дякую за самовіддану працю і можливість кожному українцеві радіти і пишатися вашими успіхами. Так тримати!

У столиці Великої Британії українські атлети здобули 20 нагород. Крім того, юні олімпійці України вибороли  3 срібні медалі на І зимових юнацьких Олімпійських іграх в Інсбруку.

Учасники асамблеї — керівники національних олімпійських федерацій, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, олімпійці та їхні тренери, представники державних і громадських установ, спонсори і партнери олімпійського руху підбили підсумки року спорту та здорового способу життя й окреслили основні перспективи і проблеми розвитку олімпійського руху.

За словами Сергія Бубки, великі сподівання щодо подальшого розвитку спорту покладаються на реалізацію резолюції ІІІ Спортивного конгресу України, який зібрав понад 500 делегатів з усіх 27 регіонів України. Нині на порядку денному — розробка плану дій розвитку вітчизняного спорту на подальші десять років.

— Переконаний, що все позитивне, напрацьоване спільними зусиллями, ми повинні взяти із собою в наступний рік — рік 100-річчя першої російської Олімпіади в Києві, яка відбулася 1913-го, — наголосив головний олімпієць країни. — Безумовно, ця подія не залишиться непоміченою, і Національний олімпійський комітет готує заходи до цієї ювілейної дати. Час летить дуже швидко: до зимових Олімпійських ігор у Сочі залишається трохи більш як рік. Не за горами й літня Олімпіада в Ріо-де-Жанейро. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua