"Від Санкт-Петербурга до Канева"

7 травня 2011

АКЦІЯ

До 150-річчя перепоховання Тараса Шевченка, яке відзначається 22 травня нинішнього року, відбудеться автопробіг із Санкт-Петербурга до Канева, у якому візьмуть участь народні депутати України та Росії. У містах, через які везли поета в останню путь, готуються до урочистостей. Автопробіг стартує 8 травня в місті, де помер Тарас Григорович, а фініш запланований біля Чернечої гори, де перепоховали поета.

Ще одна подія приурочена до цієї дати, відбулася недавно в Каневі: більшістю голосів депутати міськради змінили назву центральної площі райцентру з Ленінського Комсомолу на Тараса Шевченка. Це справді актуально для міста, де завжди живий дух Великого Кобзаря.

На черзі - нове перейменування, запропоноване канівчанами: незабаром має змінити назву вулиця Леніна. Городяни пропонують назвати її іменем православного великомученика Святого Макарія Канівського, який був настоятелем місцевого монастиря і загинув у XVІІ столітті під час набігу турків. Мощі Святого Макарія нині перебувають у Свято-Михайлівському соборі Черкас.

Владислав КИРЕЙ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua