"Від столиці до Ростова прокладемо магістраль"

Владислав КИРЕЙ
11 квiтня 2012

ПРОЕКТИ. Будівництво автобану Київ—Дніпропетровськ, який пройде через Черкаси, має розпочатися вже нинішнього року. Про це повідомив Черкаський міський голова Сергій Одарич. Зокрема незабаром побудують і розширять автомагістраль від Обухова до Канева. А в наступному році розпочнеться будівництво від Канева до Дніпропетровська. За словами міського голови, вже готовий «Висновок про передпроектні пропозиції будівництва автомагістралі Київ—Черкаси—Дніпропетровськ».

Автобан проходитиме у межах існуючих доріг із розширенням смуг (по дві смуги в кожному напрямку) для руху автотранспорту. Магістраль у межах Черкаського району прокладатимуть в обхід п’ятьох населених пунктів.

До цього проекту черкаська міська влада внесла кілька пропозицій, одна з яких полягає в тому, щоб проектанти при розробці робочого проекту врахували Генеральний план розвитку Черкас, яким передбачено в перспективі винесення залізничного вокзалу в район аеропорту і проходження залізниці в обхід Черкас. На переконання фахівців, будівництво автобану сприятиме розвитку черкаського аеропорту. Від наявності автомагістралі напряму залежать його перспективи — без неї він не зможе повноцінно виконувати ані вантажних, ані пасажирських перевезень.

Будівництво та реконструкцію автомобільної дороги Київ —Черкаси — Дніпропетровськ Президент України доручив забезпечити Миколі Азарову. Автобан пройде правим берегом Дніпра. В перспективі Трансдніпровська магістраль повинна пересікти Дніпро в Дніпропетровську й вийти на Донецьк, а потім — на Ростов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua