"Видатки на чорнобильців істотно збільшать"

7 жовтня 2011

БЮДЖЕТ–2012. Уряд разом із громадськими організаціями розпочав роботу над створенням середньострокової програми посилення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив на брифінгу у Будинку уряду віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Коментуючи підписання Меморандуму між Кабінетом Міністрів та Всеукраїнською громадською організацією «Союз Чорнобиль України», урядовець cказав, що документ передбачає значне підвищення пенсійних та соціальних виплат чорнобильцям.

Зокрема у 2012 році основний розмір пенсій інвалідам-ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС зросте не менш ніж на 25%: у середньому з 2 326 до 2 907 грн. На 85% збільшаться державні видатки на медико-санітарне забезпечення та лікування постраждалих внаслідок  катастрофи: з 11,5 млн грн. до 21,3 млн грн. Видатки на забезпечення житлом постраждалих збільшуються із 44 до 50 млн грн. Наступного року держава також виділить на 43% (155,5 млн грн) більше коштів для забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Робочі групи, які ми створили для розв’язання проблем постраждалих від Чорнобильської катастрофи, продовжують свою роботу. Наразі ми працюємо над створенням програми поетапного підвищення соціального захисту чорнобильців на найближчі 4–5 років», — зазначив Сергій Тігіпко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua